in

WTCC 2014 – Castrol Honda Civic Maakt Debuut

Terwijl Citroën al bijna een jaar aan het testen is met de C-Elysee WTCC en Sebastien Loeb les krijgt van Yvan Muller zijn de andere teams nog druk bezig met het opbouwen van de nieuwe WTCC bolides.

Zoals jullie wellicht al weten zijn de reglementen voor 2014 flink veranderd. De WTCC-regels schrijven voor dat deelnemende auto’s minimaal 1.100 kilo moeten wegen en maximaal 380 pk mogen halen uit de verplichte 1,6-liter turbomotor. Ruim 50 pk meer dan voorheen. Daarnaast zijn volledig vlakke bodems nu toegestaan en hebben de auto’s een bredere wielbasis en agressievere aerodynamica.

Honda heeft afgelopen week de Civic op Valencia een shakedown gegeven. De Castrol Honda Civic WTCC, zoals de auto voluit heet, werd getest door fabriekscoureurs Gabriele Tarquini en Tiago Monteiro. In onderstaande video zien we beelden van deze shakedown en het moet gezegd worden, de Castrol Honda Civic ziet er prachtig uit.
Overigens onderging de nieuwe WTCC auto van Lada een shakedown op Paul Ricard terwijl de Chevrolet van Tom Coronel pas zijn debuut maakt tijdens het eerste raceweekend in Marrakech. Zeker geen ideale start voor Tom Coronel.

Video – Castrol Honda Civic Maakt Debuut

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

SLS AMG GT3 Afgeschreven tijdens VLN Test

SLS AMG GT3 crasht bij Flugplatz tijdens VLN Test

Top Gear - Vietnam Special

Top Gear Vietnam Special