in

380 pk RWD Honda Civic is een listig speeltje

De heren van Throtl, verantwoordelijk voor deze F&F Supra Replica, hebben een nieuw speeltje gebouwd. Ze hebben een EK-generatie Honda Civic geconverteerd van FWD naar RWD en vervolgens een turbocharged K-swap toegepast die voluit 550 pk kan leveren op de achterwielen.

De korte wielbasis maakt een achterwielaangedreven hatchback erg listig en dat is één van de redenen waarom de meeste hot haches voorwielaangedreven zijn. Renault heeft in het verleden natuurlijk de 5 Turbo en Clio V6 gemaakt, maar de meeste fabrikanten wagen zich niet aan dit concept.

Er zijn echter garagisten die wél zo’n project op zich nemen, zo zagen we eerder al een RWD Mini, RWD Golf en een RWD Aygo. In deze video bekijkt Larry Chen de RWD Civic van Throtl en probeert er zelf ook even mee te driften. Dat blijkt lastiger dan verwacht, de achterkant wil namelijk alle richtingen op behalve de juiste.

Video: 380 pk RWD Honda Civic is een listig speeltje

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Ferrari 296 GTB vs McLaren 750S vs 911 Turbo S

Ferrari 296 GTB vs McLaren 750S vs 911 Turbo S

Deze raceauto doet 0-100 km:h in 0,9 seconden!

Deze raceauto doet 0-100 km/h in 0,9 seconden!