in

WTCC 2014 – Shanghai Highlights

Het FIA World Touring Car Championship heeft dit jaar twee races in China, voor de verandering eens voor volgepakte tribunes.

Na de race op Goldenport Park Circuit waar Tom Coronel een keurige tweede plaats behaalde, racete het WTCC dit weekend op het Shanghai International Circuit. De kwalificatie was zoals vertrouwd weer het domein van de Citroën’s, José-María López kwalificeerde zich voor de vijfde keer op pole position en daarmee bleef hij zijn Chinese teamgenoot Ma Quing Hua voor. Yvan Muller maakte de top drie compleet, onze Nederlander hoopte op een tiende plek zodat hij tijdens race 2 (reverse grid) op pole position zou staan. Coronel kwam echter twee honderdsten van een seconde te kort op Mehdi Bennani en kwalificeerde zich zodoende als elfde voor beide races.

De eerste race kende bijzonder weinig actie, de top drie wist zich te handhaven op hun startpositie en zo weet Lopez te winnen voor Ma Quing Hua en Muller. Sebastien Loeb zorgde nog wel voor wat spektakel door zich, na een slechte start, terug te knokken van de zevende plek naar een vierde plek. Met deze 1-2-3-4 heeft Citroën de constructeurstitel voor 2014 al binnen, een knappe prestatie in het debuutjaar van de Franse fabrikant. Tom Coronel wist zich van een 11e plaats op te werken naar een 8e plaats, mede geholpen doordat teamgenoot Chilton het rechter achterwiel van zijn Chevrolet verloor.

De tweede race werd knap gewonnen door Mehdi Bennani, de Marokkaan profiteerde optimaal van zijn pole position en reed een zeer strakke race. Tiago Monteiro maakte er een 1-2 finish van voor Honda terwijl Citroën-coureur José-María López derde werd en hiermee zijn voorsprong in het kampioenschap vergroot naar 93 punten op Yvan Muller. Roal Motorsport-coureur Coronel eindigde als zevende en was beste Chevrolet-rijder, hij maakte vier plaatsen goed ten opzichte van zijn elfde startpositie.

Hieronder kunnen jullie de highlights van Tom Coronel bekijken alsmede de officiële highlights van het FIA WTCC.