in

WTCC 2016 – Slovakia Highlights

In Frankrijk kwalificeerde Tom Coronel zich nog als vierde maar in Slowakije was het tempo van de door DHL gesponsorde Chevrolet Cruze ver te zoeken. Het was overigens niet alleen Tom Coronel die problemen had met de snelheid van zijn Chevrolet, ook de andere twee Chevrolet-bolides waren niet vooruit te branden. Het gevolg was dat Tom Coronel als zestiende moest starten en de andere twee Chevy’s op plaatsen dertien en vijftien.

In de eerste race wist Coronel één plaatsje goed te maken en kwam als vijftiende over de finishstreep. Tiago Monteiro slaagde erin om zijn Honda Civic voorbij de Citroën van Mehdi Bennani te manoeuvreren en zo de winst op te eisen in race 1. Honda-coureur Rob Huff mocht op het laatste podiumtreetje plaatsnemen en zorgde er zo voor dat de Japanse fabrikant aan de leiding gaat in het constructeurskampioenschap.

De tweede race verliep voor Tom Coronel wat beter, na de start werkt de Nederlander zich op naar de twaalfde positie en dankzij het uitvallen van Valente schoof de coureur van Roal Motorsport nog een plaats op. Uiteindelijk zou Tom als tiende finishen en zodoende toch nog 1 puntje behalen voor het kampioenschap.
De andere Nederlander in het WTCC, Nicky Catsburg, reed een fantastische tweede race! De Lada-coureur reed grotendeels van de tweede race op de Slovakiaring aan de leiding maar werd uiteindelijk toch gepasseerd door regerend kampioen José-María López en Honda-rijder Tiago Monteiro. Desalniettemin is een derde plaats een fantastisch resultaat voor Catsburg.

Video: WTCC 2016 – Slovakia Highlights

Race Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

porsche-panamera-sport-turismo

Porsche Panamera Sport Turismo Gespot

Roads Untraveled - 650 pk Mazda RX-7

Roads Untraveled – 650 pk Mazda RX-7