in

WTCC 2016 – Tom Coronel wint in Portugal!

Twee Nederlandse winnaars in het WTCC achter elkaar, vorige raceweekend won Nicky Catsburg in Moskou en gisteren won Tom Coronel de eerste race op het stratencircuit in Vila Real, Portugal.

Tom Coronel wist van tevoren dat hij zich als tiende moest kwalificeren omdat pole position in de eerste race cruciaal zou zijn. Het stratencircuit in Vila Real is weliswaar erg mooi, maar inhalen is er onmogelijk. Alleen bij de start waren er positiewisselingen maar gedurende de race werd er nauwelijks ingehaald. De Chevrolet-coureur had een goede start en hield vervolgens de Citroën van ex-teamgenoot Tom Chilton achter zich. Nicky Catsburg werd derde in de Lada en zodoende stonden er twee Nederlanders op het podium na de eerste race.

De tweede race werd gewonnen door lokale held Tiago Monteiro in de Honda Civic, voor Yvan Muller in de Citroën en Norbert Michelisz in eveneens een Honda. Tom Coronel maakte een ‘jump start’ en werd door de wedstrijdleiding bestraft met een drive through, hierdoor viel hij terug naar de 16e plaats en reed daardoor een kansloze race voor punten. Nick Catsburg eindigde wel in de punten met een zevende plek.

Hieronder highlights van de o zo belangrijke kwalificatie en de eerste race met winst voor Coronel.

Video: Tom Coronel wint in Portugal!

Race Highlights

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Top Gear Season 23 Episode 5

Top Gear Season 23 Episode 5

DTM 2016 Norisring

DTM 2016 – Norisring Highlights