in

Zelfs met slipstream was de McLaren MCL33 de langzaamste auto

Het lijkt wel alsof de McLaren MCL33 ieder weekend langzamer wordt. Het team uit Woking begon het seizoen sterk met een vijfde plaats gevolgd door een reeks zevende plaatsen. Toen kwam in Barcelona de aerodynamische update waarvan het team zei; “dit is de auto zoals die in Australië aan de start had moeten staan“. Maar sinds de Grand Prix van Spanje heeft Stoffel Vandoorne geen punt meer gehaald en Alonso slechts drie achtste plaatsen.

De problemen met het aerodynamisch pakket van de McLaren MCL33 zijn moeilijk te vinden. CEO Zak Brown heeft aangegeven dat de problemen van de wagen niet in de windtunnel kunnen worden opgelost. “We denken dat we inzicht hebben in waar onze problemen zitten, het zit hem in de aerodynamica. Maar het is iets wat we in de windtunnel niet kunnen zien.” Dat ligt overigens niet aan de windtunnel, die is van Toyota en wordt gezien als een topfaciliteit in de racerij.

De MCL33 levert simpelweg niet genoeg downforce en heeft ook nog eens te veel drag, waardoor de topsnelheid te laag is. Dit probeerde McLaren in de kwalificatie op Spa-Francorchamps te minimaliseren door met beide coureurs tegelijk naar buiten te gaan en een ideale slipstream te creëren. Maar zelfs met een perfecte slipstream, staat Vandoorne laatste en Alonso 17e.

Video: McLaren splipstreamt op Spa

Zelfs met slipstream was de McLaren MCL33 de langzaamste auto

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *