in

Zie de Mercedes-AMG F1 W10 in actie op Silverstone

Naast de presentatie van de Red Bull RB15 werd gisteren ook de nieuwe Mercedes-AMG F1 W10 onthuld. Lewis Hamilton en Valtteri Bottas gaven de nieuwe bolide zijn vuurdoop tijdens een korte shakedown op Silverstone, waarvan je hieronder beelden ziet.

Met de W10 hoopt Mercedes-AMG F1 voor de zesde keer op rij het coureurs- en constructeurskampioenschap te winnen. Net als voorgaande jaren is de ‘Silver Arrow’ overwegend zilver met een groene streep voor hoofdsponsor Petronas.

Volgens teambaas Toto Wolff is het allerminst zeker dat Mercedes-AMG F1 wederom de grote favoriet is.  “De regels zijn substantieel veranderd en we moeten vanaf nul beginnen. We zullen onszelf opnieuw moeten bewijzen, tegenover onze eigen verwachtingen en tegenover onze concurrenten”, zei de teambaas tijdens de presentatie. De Oostenrijker is zelfs van mening dat met de nieuwe reglementen ieder team kansen op de wereldtitel heeft.

De W10 is uiteraard een doorontwikkeling van de succesvolle W09, voorzien van de nieuwe voor- en achtervleugel. Aan de achtervleugel zit een bredere endplate en het Duitse team heeft gekozen voor een dubbele steun. Net als bij de RB15 lijkt de rake, de hoek waarin de auto staat, iets toegenomen.

Video: Mercedes-AMG F1 W10 in actie op Silverstone

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zie Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15

Zie Max Verstappen in actie met de Red Bull RB15

Ferrari GTC4Lusso vs Porsche Panamera Turbo Sport Turismo

Ferrari GTC4Lusso vs Porsche Panamera Sport Turismo