in

Zie het verschil tussen de McLaren 765LT en 720S

De McLaren 765LT draagt nu de kroon als snelste productieauto ooit op de kwart mijl, zoals we vorige week konden zien in deze video. Maar wat is het verschil precies met de McLaren 720S waarop hij gebaseerd is? Wat doet 45 pk extra en een verbeterede overbrenging precies?

Hennessey Performance bracht beide McLaren-modellen bij elkaar voor een “appels to appels” vergelijking. Oftewel niet op een geprepareerde dragstrip, maar op een normaal stuk asfalt waardoor de vergelijking meer overeenkomt met een sprint bij het stoplicht.

Het enige ‘nadeel’ aan deze vergelijking is dat Alex zijn vriendin naast zich heeft zitten in de 765LT. Zeker niet onaardig voor het oog, maar dat voegt toch 45-50 kg toe, terwijl de 765LT juist 80 kilogram lichter zou moeten zijn dan de 720S. Of zijn we nu aan het muggenziften ; )

Video: Zie het verschil tussen de McLaren 765LT en 720S

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nissan GT-R blaast inlaatspruitstuk op

Nissan GT-R blaast inlaatspruitstuk op tijdens GTR World Cup

Op de Rollenbank - Mercedes-AMG A45

Op de Rollenbank – Mercedes-AMG A45