in

Zie het verschil tussen de McLaren Senna & Senna GTR

Misha Charoudin van Apex Nürburg ging de McLaren 720S Taxi oppikken en toen bleek er in de garage niet alleen een Senna te staan, maar ook nog een Senna GTR. Een perfecte gelegenheid om de twee modellen met elkaar te vergelijken.

Waar de ‘normale’ Senna een straatauto is, is de GTR-uitvoering nog verder geoptimaliseerd voor circuitgebruik en niet straatlegaal. Met een gewicht van 1.188 kg weegt de Senna GTR 10 kg minder dan de straatauto, maar met toevoeging van brandblusser, ‘air jacks’ en datalogger. Veel krachtiger is de raceauto met 825 pk niet, maar aan vermogen ontbrak het de Senna dan ook niet.

De meest ingrijpende wijzigingen zijn gedaan op aerodynamisch vlak. De LMP-achtige achtervleugel is verbonden met de diffuser en de voorbumper bevat extra dive planes. Tezamen met andere aanpassingen beschikt de GTR hierdoor over 1.000 kg aan downforce, 200 kg meer dan de straatauto.

Doordat de Senna’s naast elkaar stonden kon Misha alle krankzinnige aerodynamica tot in detail bekijken, en daar heeft hij een interessante video van gemaakt.

Video: Het verschil tussen de McLaren Senna & Senna GTR

Zie het verschil tussen de McLaren Senna & Senna GTR

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.