in

Zie hoe Alex Zanardi een BMW M8 GTE bestuurt op Daytona

Alex Zanardi gaat in januari voor het eerst deelnemen aan de 24 uur van Daytona. De Italiaan testte onlangs met een BMW M8 GTE van Rahal Letterman Racing die speciaal aan zijn wensen werd aangepast.

Zanardi, die in 2001 bij een ongeluk op de Lausitzring beide benen verloor, zal racen met John Edwards, Jesse Krohn en Chaz Mostert. Voor Zanardi’s teamgenoten beschikt deze auto over gewone pedalen, maar voor Alex is er een ander stuurwiel en een remhendel.

Zanardi zal met zijn linkerhand gas geven middels een carbon fiber ring achter het stuur, door de ring naar zich toe te trekken zal de BMW M8 GTE versnellen. Opschakelen zal hij met zijn rechterhand doen middels een flipper. Aan de rechterkant van Zanardi bevindt zich een remhendel en door hieraan te trekken remt de auto af. De engineers van BMW hebben ook een flipper in deze hendel verwerkt, waarmee Alex kan terugschakelen tijdens het remmen.

Tijdens de test op Daytona deelde Alex Zanardi de BMW met John Edwards en er werd vooral veel aandacht besteed aan de rijderswissel. Deze moet natuurlijk zo snel mogelijk verlopen tussen Alex en zijn teamgenoten.

In onderstaande video neemt Alex ons mee voor een rondje op Daytona International Speedway. Het is hard werken voor hem en hij geeft toe dat het niet makkelijk is om de auto af te remmen, terug te schakelen en tegelijkertijd met maar één hand te sturen.

Video: Alex Zanardi bestuurt een BMW M8 GTE

Zie hoe Alex Zanardi een BMW M8 GTE bestuurt op Daytona

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.