in

Renger van der Zande grijpt pole voor 24H Daytona

Wat een stunt van Renger van der Zande, de Nederlandse coureur in dienst van Wayne Taylor Racing greep in de allerlaatste seconden van de kwalificatie de pole position voor de Rolex 24 hours at Daytona.

Helio Castroneves leek de pole position in handen te hebben met de geheel nieuwe Acura DPi en stond in de pits toe te kijken toen Renger van der Zande 0,007 seconden onder zijn tijd dook met de Cadillac DPi. De IndyCar-coureur kon niet geloven dat de Nederlander sneller was en stapte hoofdschuddend weer in zijn raceauto.

Robin Frijns kwalificeerde zich op de zesde positie met de Jackie Chan Oreca LMP2 en was vier tiende langzamer dan zijn landgenoot. Nicky Catsburg’s team kwalificeerde zich helaas als laatste in de GTLM-klasse met de BMW M8 GTE en Jeroen Bleekemolen mag als 13e starten in de GTD-klasse met zijn Mercedes-AMG GT3 van Team Riley.

Video: Renger van der Zande grijpt pole

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

lamborghini-aventador-roadster-replica

Deze boer bouwde een Aventador Roadster Replica

Trailer Top Gear Season 25

De eerste trailer van Top Gear Season 25