in

Zie hoe een McLaren Senna GTR paint protection folie krijgt

Eerder dit jaar had Topaz Detailing niet één, maar twee McLaren Senna GTR’s tegelijkertijd in hun werkplaats. Beide auto’s kregen een volledig op maat gemaakte paint protection folie, om ze te beschermen tegen steenslag, krassen en andere beschadigingen.

Het proces begint met het verwijderen van de OEM-folies waarmee ze de McLaren-fabriek verlieten. Volgens Topaz zijn de doorzichtige wraps van de fabriek niet altijd van de hoogste kwaliteit en is het beter om je tot specialisten te wenden. Na het verwijderen van de folie wordt de auto nog één keer goed gereinigd, om alle stofresten en residuen te verwijderen.

Het aanbrengen paint protection folie gebeurt met uiterste precisie en omdat ze op maat gesneden worden, hoeft er na het aanbrengen geen overtollig materiaal verwijderd te worden. De Senna GTR heeft een hoop complexe en scherpe aerodynamische panelen, wat het aanbrengen van de folie uitdagend maakt.

Het hele proces is door Topaz in onderstaande video vastgelegd. Interessant om te zien, maar als je de Senna GTR liever in actie ziet dan hebben we hier nog een video van de 825 pk sterke circuitauto op Goodwood.

Video: McLaren Senna GTR krijgt paint protection folie

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Achtervolging Mercedes-bestuurder op de A27

Achtervolging Mercedes-bestuurder op de A27

Porsche GT3 RS, BMW M2 Competition & RingTaxi M5

Porsche GT3 RS, BMW M2 Competition & RingTaxi M5 duelleren tijdens touristenfahrt