in

Zie hoe Nico Rosberg zijn Mercedes-AMG ONE samenstelt

De Mercedes-AMG ONE werd een jaar geleden geïntroduceerd, toen nog als ‘Project ONE’. De hypercar van Mercedes kwam tot leven in een promovideo met superster Lewis Hamilton achter het stuur. Nu blijkt dat Hamilton’s voormalig teamgenoot en rivaal ook één van de 275 kopers is.

In deze vlog van Nico Rosberg zien we hoe de Duitser samen met zijn vrouw, Vivian, een Mercedes-vestiging bezoekt in München. Het echtpaar was de dag ervoor nog aanwezig op het Oktoberfest en dus had Nico een zware ochtend, maar hij fleurt helemaal op als hij zijn AMG ONE mag samenstellen in de configurator.

Helaas zal Nico Rosberg nog zeker tot eind 2020 moeten wachten op zijn AMG ONE omdat de auto flinke vertraging heeft opgelopen. Het gebruiken van een Formule 1-krachtbron is weliswaar heel vet, maar niet gemakkelijk. De emissiewaarden zouden veel te hoog zijn evenals het stationaire toerental van 5000 tpm, waar Mercedes-AMG doelt op 1.200 tpm.

Video: Nico Rosberg kijkt naar Mercedes-AMG ONE

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Daniel-Ricciardo-gaat-dwars-met-een-DB11-op-COTA

Daniel Ricciardo gaat dwars met een DB11 op COTA

Waarom de 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld is

Waarom de 24H Nürburgring de mooiste race ter wereld is