in

Ziggo Sport Formule 1 2018 Jaarclip

Het Formule 1-seizoen van 2018 is officieel ten einde. Het 69e seizoen van het Formula One World Championship telde maar liefst éénentwintig races, waarbij Lewis Hamilton zich uiteindelijk opnieuw tot de beste coureur van het veld kroonde.

De Britse-coureur van Mercedes-AMG streed wederom met Ferrari-coureur Sebastian Vettel om de wereldtitel. Beide hadden al vier wereldtitels achter hun naam staan en dus stond er ook nog een prestigekwestie op het spel; welke coureur van deze generatie behaalt als eerste vijf wereldtitels en komt hiermee op gelijk hoogte met Juan Manuel Fangio.

Uiteindelijk ging die eer dus naar Lewis Hamilton en zoals we zagen toonde Sebastian Vettel zich een waardig verliezer, maar volgend jaar gaat de Duister er ongetwijfeld alles aan doen om op gelijk hoogte te komen met Hamilton qua wereldtitels.

Voor Max Verstappen was 2018 het beste Formule 1-seizoen uit zijn carrière. De voormalig wereldkampioen karten behaalde 2 overwinningen en stond maar liefst 11 keer op het podium. Met 249 punten eindigde Verstappen het seizoen als vierde, 2 punten achter Kimi Raikkonen.

In deze jaarclip van Ziggo Sport zien we in het kort alle highlights van 2018. Later zullen we ook nog een uitgebreide season review plaatsen.

Video: Ziggo Sport Formule 1 2018 Jaarclip

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Hamilton, Vettel en Max dollen tijdens persconferentie in Abu Dhabi

Hamilton, Vettel en Max dollen tijdens persconferentie in Abu Dhabi

Chris Harris test Superkart

Chris Harris test 250cc 2-takt Superkart