in

Zijn coureurs echte atleten?

Voor degenen die betrokken zijn bij autosport, kan bovenstaande titel nogal een beledigende vraag zijn. Toch wordt er vaak gekscherend gezegd dat coureurs geen atleten zijn, ze zitten op een stoel en hoeven alleen maar te sturen. Dat is ook wat voormalig NFL Quarterback Donovan McNabb verkondigde toen hij op televisie zei dat NASCAR coureur Jimmie Johnson geen echte atleet was – maar ironisch genoeg had hij Johnson wel op nummer 3 staan van zijn lijst topatleten.

Iedereen die ooit in een raceauto of kart heeft gezeten weet natuurlijk dat dit onzin is, de g-krachten, warmte, en verhoogde concentratie maken het bijzonder zwaar om anderhalf uur te racen. Om te laten zien hoeveel lichamelijke inspanning een coureur ondervindt tijdens een race heeft Sarah Fisher Hartman Racing coureur Jozef Newgarden zich vol laten plakken met sensors van Zephyr Technologies.

In deze video zien we de hartslag en ademhaling van Newgarden op verschillende secties van het circuit. Dit is slechts een eerste test en in volgende tests zullen parameters als bloeddruk, huidtemperatuur , G – krachten getest worden om te bewijzen hoe zwaar het is om een coureur te zijn.

Video: Zijn coureurs echte atleten?

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Dit zijn de bizarste verkeersregels ter wereld

Dit zijn de meest bizarre verkeersregels ter wereld

Indycar 2014 - Long Beach Highlights

Indycar 2014 – Long Beach Highlights