in

Zo klinkt de McLaren 720S met Novitec-uitlaat

De Duitse tuner Novitec heeft de McLaren 720S onder handen genomen en we moeten zeggen, de McLaren is redelijk bescheiden gebleven. Novitec heeft er soms een handje van om helemaal los te gaan met bumpers en vleugels, maar niet bij deze 720S.

Er zijn voornamelijk wat nieuwe koolstofvezel elementen geplaatst, zoals een nieuwe splitter onder de voorbumper, nieuwe side skirts, nieuwe spiegelkappen en een motorkap van koolstofvezel. De auto ligt iets lager en daardoor zitten de nieuwe 21-inch velgen nog beter weggestopt in de wielkasten.

De McLaren 720S is al een van de snelst accelererende auto’s ter wereld, maar Novitec besloot dat er nog meer vermogen uit de dubbel geblazen V8-motor gehaald kon worden. Het resultaat is 805 pk, 878 Nm koppel en een paar tienden winst in de gebruikelijke sprints naar 100 en 200 kilometer per uur.

Die turbomotoren mogen dan wel verschrikkelijk veel vermogen leveren, ze klinken nooit zo goed als een atmosferisch blok. Dus als kers op de taart heeft de tuner ook een nieuw uitlaatsysteem onder de 720S gehangen, een roestvrijstalen systeem met bypass buis van de katalysator. Hoe dat klinkt hoor je in de video hieronder.

Video:  Zo klinkt de McLaren 720S met Novitec-uitlaat

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW-coureur passeert 10 auto's in eerste ronde

BMW-coureur passeert 10 auto’s in eerste ronde op Hungaroring

Audi S5 met SR66 Design widebody

Supercharged Audi S5 met SR66 Design widebody