in

1.200 pk Nissan GT-R vs Subaru STI Gymkhana

Vorig jaar zagen we Ken Block’s Hoonicorn V2 dragracen tegen diverse auto’s, zoals een Senna, 4-rotor RX-7, 1.000 pk RS3, enzovoorts. Inmiddels zijn Block en Ford uit elkaar en is Subaru de nieuwe partner van de Hoonigan-baas. Block heeft echter nog geen Subaru-speeltje en daarom heeft Travis Pastrana zijn plek overgenomen in deze serie dragraces.

De oud-motorcrosser heeft een 860 pk sterke STI waarmee hij ook al de 2021 editie van Gymkhana deed. In deze video neemt de brute Subaru het op tegen een 1.200 pk sterke Nissan R35 GT-R van Brooke Berini. De door AMS Performance gebouwde GT-R is een beest op de dragstrip en hoewel het lang niet de snelste GT-R is, zal Pastrana alles op alles moeten zetten om bij te blijven.

Beide machines zijn uiteraard vierwielaangedreven en beschikken over een zestraps versnellingsbak, sequentieel in de Subaru en DCT in de Nissan. De roze Alpha Princess GT-R is 540 kg zwaarder, maar heeft 340 pk extra en dikke slicks achterop liggen.

Er worden 3 races verreden en we hebben de video voor jullie alvast doorgespoeld naar de start van race 1.

Video: 1.200 pk Nissan GT-R vs Subaru STI Gymkhana

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Eerste beelden van nieuwe Audi RS3 Sportback

Is dit de nieuwe Toyota Yaris GRMN.

Is dit de nieuwe Toyota Yaris GRMN?