in

1.200 pk Volvo 940 heeft wielspin in zesde versnelling

Als Zweden aan auto’s gaan sleutelen dan weet je dat er krankzinnige projecten ontstaan. Het beste voorbeeld daarvan is natuurlijk Koenigsegg, gevolgd door Jon Olsson. Maar ook met een kleiner budget worden er beestachtige machines gebouwd in Zweden. Wat te denken van een Volvo 940 Time Attack-auto, een BMW E30 V8 Turbo, een 650 pk Opel Corsa 4×4, de Lancia LaSupra en zo kunnen we nog wel even doorgaan.

Een nieuwe auto die we kunnen toevoegen aan het rijtje krankzinnige Zweedse projecten is deze Volvo 940 voorzien van een 2JZ-GTE zes-in-lijn. De informatie bij de video’s is vrij summier, maar aan de wielen zou de Supra-motor 1.200 pk en 1.280 Nm koppel leveren. Voldoende om in de zesde versnelling nog wielspin te hebben.

Let ook op even op het display in de onboard video, dat knippert als er wielspin is. Vrijwel continu dus als je de zescilinder op zijn staart trapt.

Video: 1.200 pk Volvo 940

Wielspin in alle versnellingen

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

De 5 meest legendarische rallyauto's van Porsche

De vijf meest legendarische rallyauto’s van Porsche

Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation

Review van de Aston Martin DB4 GT Zagato Continuation