in

1200 pk Lexus RC F drift langs de oevers van de dode zee

Driftkampioen van het Midden-Oosten, Ahmad Daham, is een samenwerking aangegaan met Al-Futtaim Lexus, de Lexus-distributeur in de Verenigde Arabische Emiraten, om een krankzinnige RC F-driftauto te ontwikkelen die wereldwijd zal deelnemen aan kampioenschappen.

De nieuwe Lexus RC F-driftauto heeft zoals gebruikelijk meer vermogen, minder gewicht en een grotere stuuruitslag. Om het vermogen te boosten, werd de geweldig klinkende V8 vervangen door een twin-turbo zes-in-lijn van het type 2JZ. No shit.

Ahmad is bekend met de 2JZ, net als de gehele driftwereld, waardoor het gemakkelijker is om meer vermogen te genereren en aanpassingen te maken per driftevent. Het vermogen gaat naar de achterwielen via een Samsonas-versnellingsbak met vier versnellingen en een koppeling met twee platen. Andere belangrijke onderdelen zijn de Garrett GTX3584-turbocharger, een brandstofsysteem met drie pompen van Radium Engineering, een Titan Motorsport dry sump en 200 pk aan NOS.

Dankzij deze aanpassingen is het vermogen toegenomen tot 1.200 pk, ongeveer 260 procent krachtiger dan de standaard Lexus RC F-coupé. Om het gewicht te verminderen is het complete interieur gestript, alle geluiddempende materialen verwijderd en zijn de carrosseriepanelen van carbon-kevlar. Het gewicht is hierdoor teruggebracht tot 1.249 kg.

De ‘krachtigste en meest geavanceerde Lexus-driftauto ter wereld’ is ook uitgerust met Wilwood-remklauwen, BC Racing-schroefset en Rays Engineering 57CR-wielen omhuld door Toyo-banden.

Nu je alle specificaties kent van deze Lexus is het tijd om de video te bekijken. Ahmad drift de RC F vanaf het laagste punt op aarde, zo’n 418 meter onder zeeniveau, omhoog langs de oevers van de dode zee.

Video: 1.200 pk Lexus RC F

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Bestuurder rijdt tegen de richting in de snelweg op

Bestuurder rijdt tegen de richting in de snelweg op

Mercedes-AMG C63 S Estate vs BMW M3 Touring

Mercedes-AMG C63 S Estate vs BMW M3 Touring