in

2014 Lexus RC F Coupe Promovideo

Lexus heeft de eerste foto’s en video’s van de nieuwe RC F Coupe het internet op geslingerd. Op 14 januari viert de RC F zijn officiële debuut op de North American International Auto Show in Detroit. De definitieve specs laten dus nog even op zich wachten want Lexus meldt enkel dat de atmosferische 5.0-liter V8 meer dan 450 pk heeft. Dit zou de krachtigste V8 zijn die het bedrijf ooit heeft ontwikkeld.

Dan over naar het uiterlijk, wat direct opvalt is de enorme grill. Persoonlijk vind ik hem niet echt geslaagd maar wellicht dat het naar verloop van tijd gaat wennen. Daarnaast zien we diverse vinnen, een hoop luchthappers en een achtervleugel die boven 80 km/h verrijst uit het achtersteven. Wanneer de snelheid zakt tot 40 km/h daalt de vleugel weer naar zijn ruststand. Aan de achterkant zien we de voor F-modellen van Lexus bekende uitlaten, vier stuks die hopelijk nu wel echt zijn.

In het interieur wordt het uitgesproken design van de Lexus RC F Coupe voortgezet. Zo wordt de sfeer van het instrumentarium aangepast aan de vier verschillende rijmodi die de bestuurder kan kiezen. Niet alleen de kleur verandert, maar ook het soort informatie en de manier waarop deze in het display wordt geprojecteerd.

De Lexus RC F Coupe is een concurrent van de BMW M4, RS5 en de C63 AMG. Maar welke heb je het liefste?

Video: Lexus RC F Coupe

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Op bezoek bij Brembo Brakes

Op bezoek bij Brembo Brakes

Lotus Exige S Roadster Review

Lotus Exige S Roadster Review