in

2015 Mercedes-AMG C63 S Review met Chris Harris

De geheel nieuwe C63 AMG heeft afscheid genomen van de 6.2-liter atmosferische V8 voor een kleinere versie met twee turbo’s. Betekent dit dat er afscheid is genomen van de briljante muscle car die zijn voorganger was? Chris Harris zoekt het uit in een zeer uitgebreide review.

Mercedes heeft, in tegenstelling tot BWM met de M3/M4, niet gekozen voor minder cilinders maar voor minder inhoud. Van 6.3-liter is men gezakt naar 4.0-liter, met twee turbo’s in het midden geplaatst van de V8-motor. De motor is in essentie dezelfde als in de AMG GT, gekoppeld aan een zeventraps transmissie. In de standaardversie heb je de beschikking over 476 pk en 650 Nm en in de S-versie 510 pk en 700 Nm.

De nieuwe C63 AMG is flink krachtiger dan de nieuwe M3, maar het uiterlijk is een stuk ingetogener. Vergis je echter niet, deze muscle car van Mercedes sprint in 4 seconden naar 100 kilometer per uur en door naar een begrensde top van 250 km/h. Dankzij de turbotechnologie is het benzineverbruik maar liefst 32 procent zuiniger dan het vorige model.

Als je echt alles wilt weten van het nieuwste AMG-speeltje dan scroll je snel naar beneden, Chris Harris heeft namelijk een zeer uitgebreide review gemaakt waarin werkelijk alles wordt besproken.

Video: 2015 Mercedes C63 AMG S Review

2015 Mercedes-AMG C63 S Review met Chris Harris

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *