in

2017 BMW M4 CS Review

De BMW M4 CS moet het gat tussen de BMW M4 Coupé met M Competition Pack en de BMW M4 GTS opvullen. Dat wil zeggen dat hij iets meer vermogen, iets lichter en iets sneller is dan een standaard M4 maar niet zo extreem als de circuitgerichte M4 GTS.

De zes-in-lijn twin turbo motor levert 460 pk en het maximumkoppel bedraagt 600 Nm, dat is 10 pk en 50 Nm meer dan de Competition Package. Volgens BMW sprint de CS in 3,9 seconden naar 100 km/h en de begrenzer grijpt pas in bij 280 km/h.

Heel wat onderdelen zijn vervaardigd uit carbon fiber reinforced plastic, kortweg CFRP. BMW heeft de motorkap, het dak, de splitter, de subtiele achterspoiler, de diffuser en de aandrijfas van dit sterke maar lichtgewicht materiaal gemaakt. Ook de bekleding op de portieren en enkele kleine onderdelen zoals de handgrepen zijn van lichter materiaal gemaakt, dit alles heeft ervoor gezorgd dat het rijdklaargewicht uitkomt op 1.580 kg.

In Nederland moet je 147.309 euro neertellen voor de M4 CS, dat is zo’n 35.000 euro duurder dan een gewone M4 Coupé. Is de auto dat waard? Dan Prosser van AutoCar zoekt het voor je uit.

Video: 2017 BMW M4 CS Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Sophia Floersch

Formule 4-coureur Floersch mist rakelings bergingsvoertuig

Rumbul-Stadium-Truck

Natuurlijk heeft Mad Mike een Stadium Truck met 13B wankelmotor