in

2018 Aston Martin Vantage gespot op de Nürburgring

De Nürburgring Nordschleife is een prima plaats als je prototypes wil spotten, zoals de 2018 Aston Martin Vantage. Laat je niet uit het veld slaan door het exterieur van deze DB11 look-a-like want je kijkt toch echt naar een test mule van de nieuwe Vantage. De Britten willen hiermee opnieuw de concurrentie aangaan met de Porsche 911 en de Mercedes AMG GT.

Dit prototype oogt korter en smaller dan een DB11 en het blijft een beetje speculeren wat er onder de motorkap schuil gaat. Je zou verwachten dat de twin turbo V12 uit de DB11 onder de kap te vinden is, maar het waarschijnlijker dat er een 4.0-liter twin turbo V8-krachtbron van Mercedes-AMG onder schuil gaat.

Aston Martin executive, Matt Becker gaf Marek Reichman (chief designer) de opdracht “make all of the cars different enough so that his mother could recognize them.” Een verdraaid lastige klus want je moet goed kijken om de verschillen te zien. Alle nieuwe Vantage modellen zullen gebaseerd zijn op een kortere versie van het aluminium onderstel van de DB11 en als er de V8 van Mercedes-AMG in geplaatst wordt dan zal deze waarschijnlijk gekoppeld worden aan een ZF automaat met acht versnellingen.

Nu maar afwachten welk model James Bond gaat kiezen voor zijn volgende film.

Video: 2018 Aston Martin Vantage prototype

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

BMW E90 test de vangrail

BMW E90 test de vangrail bij Schwedenkreuz op de Nürburgring

V8 Supercars crash Symmonds Plains

Het circuit van Symmonds Plains veranderd in een scrapyard