in

2018 Suzuki Jimny heeft een bug in het Autonomous Emergency Braking System

Toen de nieuwe Suzuki Jimny werd onthuld was iedereen razend enthousiast. Hij ziet eruit als een mini G-klasse, heeft waanzinnige off-road skills en met €29.999 is de Suzuki best betaalbaar. De meest recente berichten over de Jimny zijn echter minder positief, tijdens de crashtest van Euro NCAP behaalde de Suzuki slechts 3 sterren en nu is er een bijzondere bug ontdekt.

Joshua Dowling, een journalist van Australia’s Car Advice, filmde onlangs een incident waarbij de remmen herhaaldelijk toegepast werden terwijl de auto door een bocht ging. Het Dual Sensor Brake Support-systeem van de Suzuki Jimny zag de vangrail aan voor een ander voertuig en activeerde het Autonomous Emergency Braking-systeem.

Het automatische noodremsysteem deed dit in verschillende bochten op een bergpas bij Pasadena, maar was het meest agressief in deze specifieke bocht. Onderstaande video is gemaakt tijdens de derde passage op deze weg, nadat het systeem bij twee eerdere ritten ook al ingreep.

Toen bleek dat een andere Suzuki Jimny dezelfde kuren vertoonde, besloot de fabrikant het probleem te laten onderzoeken door diverse engineers. In een verklaring vrijgegeven via Suzuki Australia staat: “The continuous activation of stability control occurred when a specific road condition, tilt angle in the road, incline and slope, and degree of the curve was combined with a certain level of speed.

Suzuki zegt dat er geen plannen zijn om de levering van de Jimny stop te zetten, maar Japan evalueert wel of een software-update nodig is om het probleem te verhelpen.

Via: Car Advice

Video: Suzuki Jimny heeft een bug

2018 Suzuki Jimny heeft een bug in het Autonomous Emergency Braking System

Wat vond je van deze video?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *