in

Rolex 24H Daytona 2020 Highlights

De 58e editie van de Rolex 24H Daytona is wederom gewonnen door Wayne Taylor Racing met Renger van der Zande, Ryan Briscoe, Scott Dixon en Kamui Kobayashi. Vorig jaar won de formatie ook al de beroemde race, toen nog met Fernando Alonso in de formatie.

Voor Kobayashi en Van der Zande was het de tweede opeenvolgende overwinning in de endurance race in Florida. Dixon won eerder in 2006 en 2015, beide keren met Ganassi. Het totaal van 833 ronden is een nieuw record en een verbetering van het aantal gereden ronden in 2018, toen bleef de teller op 808 steken. Gezien de snelheid van de Mazda’s en de Acura’s ging de Cadillac DPi van Wayne Taylor Racing niet als favoriet de 24H van Daytona in. Maar naarmate de race zich ontvouwde vielen de Mazda’s terug door straffen en de Acura’s hadden aanrijdingen en andere pech. Hierdoor reed de nummer 10 Cadillac richting de kop van het veld, nadat Kamui Kobayashi in de openingsfase van de race al even de leiding greep.

In de LMP2-klasse was de overwinning voor DragonSpeed. In GTLM won de #24 BMW van John Edwards, Augusto Farfus, Chaz Mostert en Jesse Krohn na een spannend duel met Porsche. De GTD-winst was voor de Paul Miller Racing-Lamborghini van Madison Snow, Bryan Sellers, Corey Lewis en Andrea Caldarelli. De Corvette met Nicky Catsburg werd vierde in GTLM, de Black Swan-Porsche met Jeroen Bleekemolen werd vijfde in GTD. De Grasser-Lamborghini met Steijn Schothorst eindigde als 14e in de GTD-klasse na langdurige problemen met de brandstofpomp.

Video: 24H Daytona 2020 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Alle-generaties-van-de-BMW-M5-in-één-mega-test

Alle generaties van de BMW M5 in één megatest

Chrysler-300-vliegt-door-de-lucht

Chrysler 300 vliegt door de lucht