in

24H Nürburgring 2017 Highlights

De 24 uur van Nürburgring kende dit jaar wederom een bizarre ontknoping, nu zijn de races op dit prachtige circuit sowieso nooit saai maar een regenbui 20 minuten voor de finish zorgde voor ongekend veel spanning.

Audi Sport Team Land met Markus Winckelhock, Kelvin van der Linde, Christopher Mies en Connor de Phillippi had de 24 uurs race grotendeels gedomineerd. Met nog 20 minuten te gaan moest de #29 Audi R8 LMS de pits in voor een splash and dash en werd op dat moment gepasseerd door de #98 ROWE Racing BMW M6 GT3. Met nog twee ronden te gaan leek BMW zodoende af te stevenen op de zege, maar tijdens de pitstop van de Audi begon het te regenen waarop de monteurs direct regenbanden monteerde.

De ROWE Racing BMW, met op dat moment Nicky Catsburg achter het stuur, was hulpeloos op de profielloze slicks en moest meer dan 20 kilometer zien te overleven op het natte asfalt voordat er gewisseld kon worden naar regenbanden. De Audi R8 LMS met van der Linde achter het stuur liep rap in op de glibberende BMW en nam de leiding met nog één rondje te gaan weer over. Catsburg wisselde in de laatste ronde nog wel naar regenbanden om de tweede plaats veilig te stellen maar zag een mogelijke zege uit handen glippen.

Het afstandsrecord van 159 ronden werd door de late regenbui niet verbeterd. Ruim 205.000 mensen bezochten de 45e editie van de ADAC 24h Nürburgring.

Video: 24H Nürburgring 2017 Highlights

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Audi-bestuurder moet hard op de rem

Audi-bestuurder moet even op de rem bij 242 km/h

Lamborghini Centenario in Londen

Lamborghini Centenario trekt een hoop bekijks in Londen