in

24H Nürburgring 2019 Highlights

De 47e editie van de 24 uur van de Nürburgring was tot de laatste seconde een thriller. Na een turbulente slotfase won de nummer 4 Audi R8 LMS de strijd met het winnende team van vorig jaar, de Manthey Porsche 911 GT3 R. Voor Audi Sport Team Phoenix was dit de derde overwinning met Audi op de Nürburgring en de vijfde in de 20-jarige geschiedenis van het team.

De leidende Manthey Porsche zag de zege uit hun handen glippen toen ze bestraft werden voor het overschrijden van de snelheidslimiet in een zone waar dubbele gele vlaggen werden gezwaaid. Laurens Vanthoor, die op dat moment achter het stuur zat, reed 172 kilometer waar 120 kilometer per uur toegestaan was. De equipe kreeg hiervoor een tijdstraf van 5.32 minuten waardoor de #29 Team Land Audi de leiding in handen kreeg

Rene Rast, achter het stuur van de Team Land Audi R8 LMS, had in zijn stint een benauwd moment met #6 Black Falcon Mercedes-AMG. Rast werd op het gras geduwd door de Mercedes-AMG GT3 maar wist gelukkig een crash te voorkomen. Toen Rast na zijn stint het stuur overgaf aan Kelvin van der Linde, ging het volledig mis. De Zuid-Afrikaanse coureur kreeg rechtsachter een lekke band waarna rondvliegende stukken rubber de R8 LMS zwaar beschadigde. Een dramatische ontknoping en einde race voor Team Land.

De leiding viel hierdoor in handen van de #4 Team Phoenix Audi met Dries Vanthoor, broer van Laurens, achter het stuur. Vanthoor begon zijn stint met een voorsprong van zo’n vijftig seconden op de #911 Manthey Porsche, met Kevin Estre achter het stuur. De Fransman probeerde in de slotfase uit alle macht het gat te dichten, maar Dries maakte geen fouten en kwam na 24 uur racen in de Groene Hel als eerste over de streep.

Hieronder zie je de beste actiebeelden van 24H Nürburgring 2019. Enjoy!

Video: 24H Nürburgring 2019 Highlights

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

IndyCar 2019 - Road America Highlights

IndyCar 2019 – Road America Highlights

Top Gear Season 27 Episode 2

Top Gear Season 27 Episode 2