in

Alfa Romeo Stelvio Review

Na de Giulia is de Stelvio het volgende nieuwe model van Alfa Romeo. In de Zwitserse Alpen testte Autoweek de eerste SUV in de geschiedenis van het Italiaanse merk.

De Stelvio gaat de concurrentie aan met de Audi Q5, BMW X3 en in Quadrifoglio-uitvoering zelfs met de Porsche Macan. Ondanks dat het een SUV is wil Alfa Romeo wel benadrukken dat het een rijdersauto is, daarom werd de Quadrifoglio-uitvoering ook als eerste gepresenteerd.

In eerste instantie wordt de Stelvio SUV geleverd met 2.0-liter benzinemotor met 280 en een 2.2-liter dieselmotor met 210 pk. Later komen er nog goedkopere uitvoeringen op de markt met om en nabij 180 pk. Autoweek test in deze video de dieselvariant met een achttraps automaat van ZF, een handgeschakelde bak is niet leverbaar.

Volgens redacteur Michiel Willebrands is de Alfa Romeo Stelvio echt een sportief afgeveerde en direct sturende SUV. Maar in dit segment draait het niet enkel om rijgedrag, hoe zit het met de afwerking, de kwaliteit van het interieur en de comfort voor de inzittende? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze review.

Video: Alfa Romeo Stelvio Review

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mercedes-AMG C63 S Edition 1 getuned naar 780 pk 1000 NM

Mercedes-AMG C63 S Edition 1 met 780 pk/1000 NM

Natuurlijk rijdt de ontwerper van de 2005 Ford GT in een GT

Natuurlijk rijdt de ontwerper van de 2005 Ford GT in een GT