in

Alfa Romeo Stelvio Review

Na de Giulia is de Stelvio het volgende nieuwe model van Alfa Romeo. In de Zwitserse Alpen testte Autoweek de eerste SUV in de geschiedenis van het Italiaanse merk.

De Stelvio gaat de concurrentie aan met de Audi Q5, BMW X3 en in Quadrifoglio-uitvoering zelfs met de Porsche Macan. Ondanks dat het een SUV is wil Alfa Romeo wel benadrukken dat het een rijdersauto is, daarom werd de Quadrifoglio-uitvoering ook als eerste gepresenteerd.

In eerste instantie wordt de Stelvio SUV geleverd met 2.0-liter benzinemotor met 280 en een 2.2-liter dieselmotor met 210 pk. Later komen er nog goedkopere uitvoeringen op de markt met om en nabij 180 pk. Autoweek test in deze video de dieselvariant met een achttraps automaat van ZF, een handgeschakelde bak is niet leverbaar.

Volgens redacteur Michiel Willebrands is de Alfa Romeo Stelvio echt een sportief afgeveerde en direct sturende SUV. Maar in dit segment draait het niet enkel om rijgedrag, hoe zit het met de afwerking, de kwaliteit van het interieur en de comfort voor de inzittende? Op al deze vragen krijg je antwoord in deze review.

Video: Alfa Romeo Stelvio Review

Alfa Romeo Stelvio Review

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *