in

Alle generaties van de Audi R8 in een dragrace

CarWow heeft alle generaties van de Audi R8 naast elkaar gezet voor een dragrace over de kwart mijl om te zien hoe deze verbazingwekkende supercar door de jaren heen is geëvolueerd! Omdat de landingsbaan waarop geracet wordt niet breed genoeg is worden de Audi’s helaas wel in twee groepen opgesplitst.

Het begon allemaal met de de Mk1 Audi R8 V8 uit 2007. Deze werd aangedreven door een 4,2-liter atmosferische V8 die 414 pk en 430 Nm leverde. Het vermogen werd destijds via een handgeschakelde zesversnellingsbak naar alle vier de wielen gestuurd. Als we kijken naar de laatste supercar van Audi die werd geproduceerd, de R8 GT Mk2, zien we dat deze beschikt over een 5,2-liter atmosferische V10, die 620 pk en 565 Nm koppel produceert. Dit vermogen wordt naar de achterwielen gestuurd via een automatische versnellingsbak met 7 versnellingen. Er zijn dus nogal wat verschillende tussen de allereerst R8 en de allerlaatste R8.

Tussen de eerste en laatste R8 zien we ook nog de andere generaties; de GT Spyder Mk1, de LMX Mk1, de R8 RWS Mk2 en de R8 Spyder Performance Mk2! Het mooie aan deze dragrace is dat ondanks dat het allemaal Audi R8’s zijn, de combinatie van krachtbron, transmissie en aandrijving bij iedere R8 verschillend is.

Wil je meer van dit soort generatie races zien, kijk dan naar de ontwikkeling van de M5, RS3RS6GT-RType RAventadorM3 en 911 Turbo.

Video: Alle generaties van de Audi R8 in een dragrace

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Op de rollenbank - Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Op de rollenbank – Alfa Romeo Giulia Veloce Q4

Top 3 in Cooldown Room reageert op hét duel in GP Oostenrijk

Top 3 in Cooldown Room reageert op hét duel in GP Oostenrijk