in

Analyse van Max Verstappen’s race in Brazilië

Na iedere Grand Prix analyseert Sky Sports de race van de meest spectaculaire coureur, zoals wel vaker dit jaar was dat afgelopen weekend Max Verstappen. De Grand Prix van Brazilië was behoorlijk saai omdat inhalen vrij moeilijk is op Interlagos met de huidige Formule 1-auto’s, onze jonge held bewees echter het tegendeel met een paar knappe inhaalmanoeuvres.

“Ik ben tevreden, over het algemeen was het een goede wedstrijd. De hele race heb ik alles gegeven en dit was het maximale dat er in zat. Realistisch gezien was er vandaag met die lange rechte stukken niet meer mogelijk geweest”, vertelt Max aan Verstappen.nl”

“Dat moment waarop ik Perez inhaalde, was mijn enige kans. De topsnelheid was vandaag weer een probleem, maar ik wist dat Perez toen met zijn banden worstelde. Ik kwam goed uit de laatste bocht en probeerde het buitenom aan het einde van het rechte stuk. We gaven elkaar net genoeg ruimte en de inhaalactie lukte.”

Zoals David Coulthard eerder al zei, als je denk dat het niet kan bewijst ‘Mad Max’ dat het wel kan.

Video: Analyse van Verstappen’s race in Brazilië

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Porsche 911 Carrera S Turbomotor

Hoe rijdt de Porsche 911 Carrera S met turbomotor

WRC Wales Rally Highlights

WRC 2015 – Wales Rally GB Highlights