in

BBC blikt met Max Verstappen terug op zijn debuutseizoen

Max Verstappen heeft de Formule 1 wereld versteld doen staan. Waren er vorig jaar nog genoeg mensen die twijfelden of een 17-jarige coureur wel klaar was voor de koningsklasse van de autosport, één jaar later is van die twijfel niets meer over. Sterker nog, na pas zijn derde Grand Prix werd er al geroepen dat hij waarschijnlijk de jongste wereldkampioen ooit zou worden en in het lijstje met de groten der aarden als Senna en Schumacher terecht zou komen.

Zo snel kan het gaan in Formule 1, Max Verstappen maakte op zijn 16e zijn debuut in Suzuka, toonde vervolgens zijn driftskills in Brazilië en nu, één jaar later, heeft hij al twee vierde plekken achter zijn naam staan en verwacht iedereen dat hij ooit wereldkampioen wordt. Die druk lijkt Max weliswaar niets te doen, maar gelukkig heeft hij vader Jos achter zich staan die een oogje in het zeil houdt. Verstappen Senior kent de valkuilen van de Formule 1 en kent zijn zoon als geen ander waardoor hij Max kan behoeden voor fouten die hijzelf misschien wel heeft gemaakt.

Met nog twee races te gaan staat Max Verstappen tiende in het kampioenschap met ruim twee keer zoveel punten als zijn teamgenoot. De hele wereld is onder de indruk en Formule 1 leeft als nooit tevoren in Nederland, hier kun je als Nederlander niet anders dan enorm trots op zijn!

Video: BBC blikt terug met Max Verstappen

BBC blikt met Max Verstappen terug op zijn debuutseizoen

Wat vond je van deze video?

2 Reacties

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *