in

Aston Martin Valkyrie gespot op de openbare weg

De Aston Martin Valkyrie is één van de hypercars waar we al jaren op wachten, net als de Mercedes-AMG One, Venom F5, SSC Tuatara en de T50. We hoorden voor het eerst van de Aston Martin Valkyrie in 2017 en inmiddels zijn we ruim 4 jaar verder. Het lijkt er echter op dat hypercar nu echt bijna gereed is voor productie.

We hebben de Valkyrie al vaker in actie gezien, maar dat was altijd op een circuit. Nu zien we de 1.160 pk sterke Aston Martin op de openbare weg in Spanje, waar hij gespot werd. De auto ziet er bijzonder futuristisch uit op de snelweg, met de enorme tunnels onder de auto die voor een venturi-effect zorgen. Mooi kunnen we de Valkyrie niet noemen, maar al die extreme aerodynamica zorgt wel voor een bak downforce: 1.816 kg!

Omdat de auto op de openbare weg reed lag de snelheid niet erg hoog, desondanks maakt de 6,5-liter atmosferische V12 een behoorlijk indrukwekkend geluid. Kun je nagaan hoe de twaalfcilinder klinkt als hij tot de redline doortrekt!

Alle 150 Valkyries zijn al verkocht en er worden nog eens 25 AMR Pro-varianten gemaakt voor op het circuit. Het enige dat Aston nu hoeft te doen, is de hypercars eindelijk leveren.

Video: Aston Martin Valkyrie gespot op de openbare weg

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Red Bull-coureurs gaan off-road in Oostenrijk

Red Bull-coureurs gaan off-road in Oostenrijk

Bugatti Chiron vs Red Bull RB7 F1

Bugatti Chiron vs Red Bull RB7 F1