in

Hennessey Venom F5 krijgt 1817 pk en top van 500 km/h

De Hennessey Venom F5 is een Amerikaanse Hypercar en Henry Catchpole mocht de auto van dichtbij bekijken en bespreekt alle details in deze video. De Venom F5 wordt ook nog gestart zodat we het geweldige geluid kunnen horen van de twin turbo 6,6 liter V8-motor.

Hennessey plaagt ons al met de Venom F5 sinds 2017, toen er voor het eerst beelden werden gedeeld van de concept car. De opvolger van de Venom GT is nu officieel en nog veel extremer dan in 2017 aangekondigd. Volgens de Texaanse tuner/fabrikant beschikt de F5 over 1.817 pk en 1.618 Nm koppel. Het gewicht van de Venom F5 bedraagt slechts 1.360 kg.

Net als de Bugatti Bolide, de SSC Tuatara, Rimac C_Two, heeft de Venom F5 meer pk’s dan kilogrammen en dat resulteert in een krankzinnig snelle machine. Nul tot tweehonderd kilometer per uur gaat in 4,7 seconden! De topsnelheid: meer dan 500 km/h!

In totaal gaat Hennessey 24 exemplaren van de Venom F5 produceren, tegen een prijskaartje van 2.1 miljoen dollar, ex belastingen.

Video: Hennessey Venom F5 nader bekeken

author avatar
Autostrada Redacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Zelf veren kopen en vervangen

Zelf veren kopen en vervangen

Een V12 gemaakt van 3 Lada-viercilinders

Een V12 gemaakt van 3 Lada-viercilinders