in

Audi Sport Quattro van LCE Performance aan het werk op de ‘Ring

Tijdens de Industry Pool op de Nürburgring filmde spotter Michael een Audi Sport Quattro van LCE Performance. Dit bedrijf produceert op verzoek van klanten complete replica’s van de Audi Sport Quattro, verkrijgbaar als straat- of rallyversie met TÜV-goedkeuring en minimaal 600 pk.

De originele Audi Sport Quattro, die destijds gelimiteerd was tot 220 stuks en tegenwoordig wordt verhandeld rond de 500.000 euro, had een 2.1-liter krachtbron met 306 pk. Deze restomods hebben een 2.5-liter vijfcilinder met een Audi S2 cilinderkop en een KKK turbocharger, goed voor 600 tot 750 pk.

Voor een betere wegligging worden de replica’s voorzien van een aangepaste KW-ophanging, Brembo-remmen met schijven van een 996 GT3 RS en 16-inch Speedline-wielen. De widebody is gemaakt van koolstofvezel om de totale massa onder de 1.100 kg te houden.

Restomods zijn meestal erg dure projecten om uit te voeren met vraagprijzen die dat weerspiegelen, kijk maar naar de Singers, Redux en Kimera’s van deze wereld. De prijs is op aanvraag, dus reken maar op een paar ton.

Video: Audi Sport Quattro van LCE Performance

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Nico Hulkenberg flat out in de Valkyrie AMR Pro

Nico Hulkenberg flat out in de Valkyrie AMR Pro

Golf-bestuurder gepakt met 57 kmh te hard op de A12

Golf-bestuurder gepakt met 57 km/h te hard op de A12