in

Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler

Ben Collins, voorheen bekend als The Stig, is tegenwoordig een opkomende YouTuber en test in die hoedanigheid verschillende auto’s. Eerder dit jaar zagen we hem drie Le Mans raceauto’s testen en voor deze video stapte hij achter het stuur van de beroemde Tyrrell P34 zeswieler.

De Tyrrell P34 is de enige Formule 1-auto met zes wielen die ooit geracet heeft. Teams als Williams, March en Ferrari experimenteerde ook met ‘six wheelers’, maar geen van deze auto’s nam ooit deel aan een Grand Prix. De P34 reed maar liefst 34 Grand Prix, alvorens de zeswieler in 1978 met pensioen werd gestuurd.

Er resteren nog vijf originele exemplaren maar die staan veilig opgeslagen, er zijn echter ook nog twee continuation modellen gebouwd die wél racen. Hoewel niet bevestigd, gaan we er vanuit dat Ben Collins in één van de continuation modellen rijdt.

“This was an absolute blast and a real pinch yourself moment!“, zegt Collins, maar tegelijkertijd ook beangstigend en oncomfortabel. Ben past amper in de krappe cockpit en steekt bijna met hoofd boven de rolbeugel uit.

Video: Ben Collins test de beroemde Tyrrell P34 zeswieler

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.
Deze Subaru WRX STi is Carbon Fiber Galore

Deze Subaru WRX STi is Carbon Fiber Galore

GP2 en Formule Renault rijden 's nachts op snelweg in Tsjechië

GP2 en Formule Renault rijden ’s nachts op snelweg in Tsjechië