in

The Dodge Viper GTS-R was een V10 Meesterwerk

Voor RM Sotheby’s test Ben Collins vijf van de beste auto’s die ooit hebben deelgenomen aan de 24 uur van Le Mans. Al deze raceauto’s zullen worden geveild tijdens de komende RM Sotheby’s Le Mans Centenary-veiling op 9 juni 2023.

Na de 1.100 pk Nissan R90CK en de 630 pk sterke Porsche 962 is het nu de beurt aan de Dodge Viper GTS-R. De Viper was enorm populair in de jaren ’90 en werd een legende op het circuit, dankzij zijn prominente rol in videogames.

De imposante Viper GTS-R beschikt over een 780 pk sterke, 8.0-liter atmosferische V10-motor. Ondanks de enorme motor en flinke afmetingen van de Dodge, weegt de raceauto slechts 1.150 kg. De Viper GTS-R was een old school raceauto, zonder ABS, zonder TC en met een ouderwetse handgeschakelde H-bak.

Ondanks, of dankzij, dat het allemaal wat ruig en rauw is, heeft Ben Collins een hoop plezier achter het stuur van de 25 jaar oude raceauto. Bekijk hieronder zijn review.

Video: The Dodge Viper GTS-R was een V10 Meesterwerk

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....
Subaru WRX met Ferrari V8 jankt over rallystage thumbnail 1

Subaru WRX STI met V8-motor jankt over rallystage

Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife

Lamborghini Revuelto test op de Nordschleife