in

Best Driver’s Car 2014 – Nissan Nismo GT-R Hot Lap

De vaste bezoekers onder jullie hebben het al gezien, de Best Drivers Car Competition is in volle gang! We weten niet precies welke auto’s er nog gaan komen, maar dit is zeker een kandidaat voor de snelste rondetijd op Laguna Seca. De Nissan Nismo GT-R is namelijk de twee na snelste productieauto op de Nordschleife.

De Nissan Nismo GT-R is de meest hardcore GT-R die je van de Japanse fabrikant kunt kopen. De 3.8-liter V6 in de Nismo GT-R levert dankzij grotere turbo’s en een aangepast motormanagement 600 pk en 652 Nm koppel. Het stijvere chassis, de aangepaste dempers aan de voor- en achterzijde en de extra stijve anti-roll bar achterin zorgen ervoor dat de auto super stijf is, volgens deze review zelfs te stijf voor een straatauto.

De aangepaste aerodynamica geeft de Nismo GT-R 100 kg extra downforce en doordat hij op een licht dieet is gezet weegt deze GT-R 1.720 kg. De Nissan GT-R won de Best Drivers Car competition nog nooit, maken ze dit jaar kans met het ‘Nismo Monster’?

Video: Best Drivers Car 2014 – Nissan Nismo GT-R Hot Lap

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Gymkhana met een Skoda 130 Rally

Gymkhana met een Skoda 130 Rally

Dit is pas een efficiënt kruispunt!

Dit is pas een efficiënt kruispunt!