in

Nissan GT-R Nismo te hardcore als dagelijkse auto

De Nissan GT-R Nismo is de snelste en krachtigste productie GT-R ooit gemaakt. In handen van Michael Krumm wist de GT-R Nismo de Nordschleife in 7:08.679 af te leggen. Met deze tijd staat hij tweede in het klassement voor productieauto’s, na de Porsche 918 Spyder.

Autocar’s Steve Sutcliffe wilde zien hoe de GT-R Nismo presteert op de openbare weg en op het circuit, gezien het feit dat de standaard Nissan GT-R perfect bruikbaar is als alledaagse auto en track tool. De 3.8-liter V6 in de Nismo GT-R levert 600 pk en 652 Nm koppel, dat is veel maar niet ongebruikelijk voor supercars. Het stijvere chassis, de aangepaste dempers aan de voor- en achterzijde en de extra stijve anti-roll bar achterin zorgen er echter voor dat de auto super stijf is.

Sutcliffe zegt dat de auto echt te stijf is om te gebruiken als dagelijkse auto, helemaal voor lange ritten op hobbelige B-wegen. Maar op het circuit is de Nissan GT-R Nismo helemaal in zijn element, ongelooflijk nauwkeurig, nul onderstuur en volgens Sutcliffe haast niet te verslaan. Scroll naar beneden om de Nissan GT-R Nismo review in zijn geheel te zien.

Video: Nissan GT-R Nismo Review

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Vrouw kan niet parallel parkeren in gigantische parkeerplek

Vrouw kan niet parallel parkeren in gigantische parkeerplek

GWR Raptor is extreem snel op Doune hillclimb!

GWR Raptor is extreem snel op Doune hillclimb!