in

Nissan GT-R Nismo te hardcore als dagelijkse auto

De Nissan GT-R Nismo is de snelste en krachtigste productie GT-R ooit gemaakt. In handen van Michael Krumm wist de GT-R Nismo de Nordschleife in 7:08.679 af te leggen. Met deze tijd staat hij tweede in het klassement voor productieauto’s, na de Porsche 918 Spyder.

Autocar’s Steve Sutcliffe wilde zien hoe de GT-R Nismo presteert op de openbare weg en op het circuit, gezien het feit dat de standaard Nissan GT-R perfect bruikbaar is als alledaagse auto en track tool. De 3.8-liter V6 in de Nismo GT-R levert 600 pk en 652 Nm koppel, dat is veel maar niet ongebruikelijk voor supercars. Het stijvere chassis, de aangepaste dempers aan de voor- en achterzijde en de extra stijve anti-roll bar achterin zorgen er echter voor dat de auto super stijf is.

Sutcliffe zegt dat de auto echt te stijf is om te gebruiken als dagelijkse auto, helemaal voor lange ritten op hobbelige B-wegen. Maar op het circuit is de Nissan GT-R Nismo helemaal in zijn element, ongelooflijk nauwkeurig, nul onderstuur en volgens Sutcliffe haast niet te verslaan. Scroll naar beneden om de Nissan GT-R Nismo review in zijn geheel te zien.

Video: Nissan GT-R Nismo Review

Nissan GT-R Nismo te hardcore als dagelijkse auto

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *