in

Blancpain Endurance Series 2013 – Monza Highlights

Dat de Blancpain Endurance Series ook in 2013 een van de populairste GT kampioenschappen is bewijst het enorme startveld. Met 60 auto’s op de baan is het zelfs op het 5.7 kilometer lange circuit van Autodromo Nazionale Monza erg druk, een vrije ronden vinden voor de kwalificatie was dus een hele opgave.

Alessandro Pier Guidi was met de Ferrari 458 Italia van het Russische SMP Racing team de snelste tijdens de kwalificatie, de ProSpeed Competition Porsche van onder andere Xavier Maassen kwalificeerde zich als tweede. Naast Maassen kwamen er nog een aantal Nederlanders in actie, Yelmer Buurman met de de BMW Z4 GT3 op de zevende plaats, Stef Dusseldorp’s Hexis Racing McLaren op de 14e plaats, Peter Kox met de Lamborghini Gallardo op de 18e plek en Nick Catsburg op de 28e plaats.

De 3 uur durende Blancpain Endurance Series race op Monza was bijzonder spectaculair, wat zou je anders verwachten met 60 GT3 bolides! De eerste bocht was behoorlijk krap, diverse auto’s stonden bijna stil omdat er simpelweg niet genoeg ruimte was. Ruimtegebrek was er ook in de pitsstraat, het werd passen en meten en veel teams verloren tijd door het positioneren en veilig loslaten van de raceauto’s.
Het verloop van de eerste ronde van de Blancpain Endurance Series kun je hieronder bekijken in een zeer uitgebreide samenvatting. Sluit je computer dus aan op de TV en geniet het komende uur van de beste GT3 actie die er is.

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Eén reactie

Laat een reactie achter

Reageer op deze video

Group B Audi Quattro S1 at 1000 Lakes Rally

Group B Audi Quattro S1 at 1000 Lakes Rally

Petrolicious - Ferrari 250 GT Lusso

Petrolicious – Ferrari 250 GT Lusso