in

BMW trekt E31 M8 Prototype uit opslag

Net als Audi, Porsche en Toyota heeft ook BMW een ‘geheime’ opslag waar ze modellen en prototypes wegstoppen die ze niet tentoonstellen in het museum. Voor deze video haalt BMW Group Classic de enige E31 M8 Prototype uit de opslag.

Het M8-prototype was bijna 20 jaar lang verborgen en werd pas in 2010 voor het eerst getoond aan de internationale pers. Onder de kap ligt een zes-liter grote V12-motor met 550 pk en 500 Nm koppel. Daarmee moest de supersportwagen in staat zijn om te concurreren met Ferrari en Lamborghini.

Uiteindelijk BMW vreesde echter dat er geen markt zou zijn voor de supersportwagen. De budgetten werden teruggeschroefd en de ontwikkeling werd vroegtijdig gestopt. De productie van de E31 M8 beperkte zich tot dit ene prototype en het ontwikkelteam legde de focus op de 850CSi.

Na 30 jaar is BMW Group Classic begonnen met het rijklaar maken van de unieke supersportwagen zodat de E31 M8 deze zomer de openbare weg kan betreden.

Video: BMW trekt E31 M8 Prototype uit opslag

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Toyota GR Yaris Nordschleife Lap

Toyota GR Yaris Nordschleife Lap in 8:14 min

Porsche 991 Turbo S vs Porsche 992 Turbo S

Porsche 991 Turbo S vs Porsche 992 Turbo S