in

Bugatti Chiron Super Sport 300+ gespot in Londen!

De Bugatti Chiron Super Sport 300+, een hele mond vol maar dat mag ook wel voor de snelste auto ter wereld. Officieel mag de Chiron Super Sport zich deze naam niet toe-eigenen. In 2019 deed Bugatti weliswaar een succesvolle poging om de 300 mph grens (482 km/h) te doorbreken, maar voor een officiële recordvestiging moeten er twee runs in tegengestelde richting gedaan worden om voordeel van bijvoorbeeld de wind uit te kunnen sluiten. Dit deed Bugatti niet en dus is het record officieel in handen van SSC.  

Van de Chiron Super Sport 300+ worden er in totaal maar 30 gemaakt. De Bugatti is voorzien van een 8.0-liter quad-turbo W16-motor, deze levert nu zo’n 1.609 pk. De versnellingsbak is uitgerust met langere overbrenging om de duizelingwekkende snelheid van 490 km/h te halen, als Bugatti de begrenzer verwijderd. Daarnaast is de carrosserie van de Super Sport 300+ zo’n 25 cm langer dan de ‘normale’ Chiron Super Sport. En met een breedte van 204 cm is hij ongeveer de breedste auto die je kunt tegenkomen op straat.

Ondanks zijn afmetingen werd de Bugatti afgelopen week toch gespot in het drukke centrum van Londen. De 3.5 miljoen kostende hypercar is een bezit van een sjeik uit Qatar. Deze sjeik is ook eigenaar van een Lamborghini Sian, Lamborghini Centenario, Ferrari Monza SF2 en een Bugatti Divo. Tussen al deze exclusieve modellen misstaat de Bugatti Chiron Super Sport 300+ zeker niet. Check de beelden hieronder! 

Video: Bugatti Chiron Super Sport 300+ gespot in Londen

author avatar
Jur Redacteur
Student Fontys Hogeschool Journalistiek. Droomt van een Volkswagen T1 Busje

Reageer op deze video

Vrouw ramt geparkeerde auto en slaat op de vlucht

Vrouw ramt geparkeerde auto en slaat op de vlucht

Brabus Suzuki Jimny

Deze Brabus Suzuki Jimny is een mini G-Klasse!