in

Carlos Sainz en Lando Norris reageren op McLaren MCL35

Voordat de nieuwe McLaren MCL35 gepresenteerd werd kregen Carlos Sainz en Lando Norris alvast een sneak peak te zien van de auto waarmee ze dit seizoen gaan racen.

McLaren hoopt met de MCL35 de stijgende lijn van 2019 door te trekken in 2020. Afgelopen seizoen stond het team uit Woking voor het eerst sinds 2014 weer op het podium en werd het vierde in het constructeurskampioenschap. McLaren is realistisch genoeg om in te zien dat aansluiting bij de top drie heel moeilijk wordt, maar als één van de top teams fouten maakt hopen Norris en Sainz hun slag te slaan.

De MCL35 heeft een smallere neus, nog slankere sidepods en volgens technisch directeur James Key is er veel tijd besteed aan de nieuwe achterwielophanging. Daarnaast valt op dat er een hoop nieuwe sponsoren op de auto staan, die wederom gehuld is in papaya-oranje maar nu in een matte finish. De Renault-krachtbron achterin de McLaren wordt in 2020 voorlopig voor het laatst gebruikt, vanaf 2021 is Mercedes weer motorleverancier.

Video: McLaren MCL35

2019 vs 2020

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Motor tussen file

Motorrijder rijdt veel te hard tussen file door

Vrouw in BMW M4 gebruikt rotonde als schans

Vrouw in BMW M4 gebruikt rotonde als springschans