in

Chris Harris rijdt een uitgeklede BMW E30

Chris Harris in de BMW E30

Chris Harris is gewend aan het besturen van enkele van de snelste supercars die er zijn, maar zelfs hij is niet immuun voor de charmes van de BMW E30. Als onderdeel van het laatste seizoen van DRIVE op NBC Sports, sprong de Britse journalist achter het stuur van een uitgeklede E30 voordat deze deelnam aan de 24-uurs Chump Car race op de Virginia International Raceway.

De BMW-E30 werd gebouwd van 1982 tot 1994 en wordt beschouwd als een icoon van de Europese automobielwereld. Hij was verkrijgbaar met verschillende motoren, waaronder een 3,2 liter inline zescilinder, de meest basic versie produceerde echter maar 121 pk. Dat klinkt misschien niet zo veel, maar het ontwerp resulteerde in een ongelooflijk lichtgewicht model en het is een plezier om er mee op een circuit te rijden.

Het zou niet onze eerste keuze zijn voor een goedkope raceauto, maar volgens Chris Harris doet de E30 zijn werk uitstekend en, net zoals hij, met plezier.

Video: Chris Harris rijdt een uitgeklede BMW E30

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Wegmisbruiker heeft ondanks crash nog best mazzel

Spectaculaire jumps tijdens 15° Rally Legend 2017 in San Marino