in

Chris Harris test de Dodge Viper ACR!

De Dodge Viper ACR is Amerika’s gooi naar de snelste, straatlegale raceauto die er bestaat. De auto heeft op 13 circuits in Amerika het baanrecord in handen voor straatauto’s en het is haast niet voor te stellen dat je met deze machine de openbare weg op mag.

In de eerste aflevering van Top Gear Season 23 nam Chris Evans het in een Dode Viper ACR opnemen tegen Sabine Schmitz in een Chevrolet Corvette Z06. Dat item kon je geen rijtest noemen en dus goed dat Chris Harris nog even achter het stuur van de 645 pk sterke Viper ACR.

Met 140.000 dollar is de Dodge zo’n 60.000 dollar goedkoper dan een 911 GT3 RS, een koopje als je bedenkt wat je ervoor krijgt; 645 pk, 1.500 kg, handgeschakeld en een gigantische hoeveelheid downforce. Chris Harris is razend enthousiast over deze Amerikaan en dat is hij normaal gesproken niet zo snel. Sterker nog, hij plaatst de Dodge boven de Porsche.

Video: Chris Harris test de Dodge Viper ACR

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

WTCC Motegi Highlights

WTCC 2016 – Motegi Highlights

BMW 1M Coupe V10

BMW 1M met E60 V10 is een heerlijke driftmachine