in

Dario Franchitti Tribute

Vorige week besloot Dario Franchitti definitief afscheid te nemen van de autosport. Na de zware crash in Houston kreeg de Schot van de medici het advies om een punt achter zijn carrière te zetten.

De behandelende neuroloog en orthopedisch specialist gaven de Schot het advies om een punt onder zijn racecarrière te zetten. Doorgaan op de lange termijn zou, met de risico’s die de autosport met zich meebrengt, schadelijk zijn voor Franchitti’s gezondheid.

De neef van Paul di Resta is bij het grote publiek in Europa minder bekend maar is in Amerika een legende. De Schot debuteerde in 1997 in het Champ Car kampioenschap en veroverde in 1998 de derde plaats in het kampioenschap met drie overwinningen. In 1999 eindigde hij gelijk in punten met Juan Pablo Montoya, de Colombiaan had echter meer overwinningen en werd zo kampioen.

In 2000 testte Dario Franchitti nog voor het Formule 1 team van Jaguar op Silverstone. De test verliep voor beide partijen niet geweldig en Dario besloot zich volledig op het American Open Wheel Racing te concentreren. Na 5 jaar Champ Car maakt Dario de overstap naar de IndyCar Series waarin hij totaal 265 keer aan de start staat. Hij wint 4 keer het IndyCar kampioenschap en drie maal de Indy 500, daarnaast wint hij ook nog de 24 uur van Daytona en de 12 uur van Sebring.

Met het afscheid van Dario Franchitti verliest IndyCar een van de grootste, maar laten we blij zijn dat hij afscheid neemt in levenden lijve. IndyCar maakte een mooie tribute video en die kun je hieronder bekijken.

Video: Dario Franchitti Tribute

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

W Motors Lykan Hypersport Promo

W Motors Lykan Hypersport Promo

Audi Werknemer Krijgt Bijna A3 Op Zijn Hoofd

Audi Werknemer Krijgt Bijna A3 Op Zijn Hoofd