in

De 700 pk VW Golf Mk2 die Hillclimb domineert

Nu het nieuwe Hillclimb-seizoen voor de deur staat, blikken we nog even terug op het seizoen van de Oostenrijkse kampioen Karl Schagerl en zijn machtige VW Golf Mk2. We volgen dit duo als sinds 2015 en vorig jaar behaalde Karl zijn zesde nationale titel op rij in de klasse E1.

De door Ramler Motorsport getunede 2.0-liter TFSi-motor produceert een immense 700 pk en 720 Nm koppel, en dat op een gewicht van slechts 960 kg. Dit monster is op het hoogtepunt van zijn evolutie en won vrijwel elk evenement waaraan het deelnam. Daarbij verbrak hij verschillende parcoursrecords voor de klasse E1.

Het gerucht gaat dat er komend seizoen gebruik gemaakt gaat worden van een compleet nieuwe motor. We zijn benieuwd wat Karl heeft bedacht om deze Volkswagen Golf in 2020 nog sneller te maken. Voor het zover is nog even genieten van wat beelden van afgelopen seizoen!

Andere auto’s die we onlangs hebben uitgelicht zijn de Lancia Delta Integrale Evo van Sloveens kampioen Milan Bubnic, de Mitsubishi Lancer Evo van vice-Zwitsers kampioen Ronnie Bratschi en BMW E36 STW van Luxemburgs kampioen Canio Marchione.

Video: 700 pk VW Golf Mk2

De 700 pk VW Golf Mk2 die Hillclimb domineert

Wat vond je van deze video?

Reageer op deze video

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.