in

De beste momenten van DTM op Zandvoort

Morgen rijdt het DTM alweer haar veertiende race op het Zandvoortse circuit. In 2001 wist Uwe Alzen in een Mercedes-Benz CLK DTM de eerste Zandvoortse DTM-race te winnen, na een legendarisch gevecht met Christian Abt in de Audi TT. In de opvolgende jaren zou het duel tussen Audi en Mercedes fel blijven, waarbij Audi met zeven zeges op Zandvoort het succesvolst was. Mercedes-Benz heeft tot dusver vijf races gewonnen op het duinencircuit en BMW één.

Anderhalve week geleden kroonde BMW-coureur Marco Wittmann op de Lausitzring zich DTM kampioen 2014. De rijderstitel is dus al vergeven maar de strijd bij de constructeurs en teams is nog in volle gang. Het is altijd lastig inhalen op Zandvoort maar met wat duw en trekwerk is een hoop mogelijk.

Ter gelegenheid van de race op Zandvoort verwerkte DTM de vijf beste momenten uit de geschiedenis in een video. Het beste moment voor ons Nederlanders was natuurlijk de overwinning van Christijan Albers in 2003, maar dat moment heeft de video helaas niet gehaald.

Video: De beste momenten van DTM op Zandvoort

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Viziercamera Mads Ostberg Citroen DS3 WRC

Helmcamera Mads Ostberg Citroen DS3 WRC

Formule 1 2014 - Singapore Grand Prix Highlights

Formule 1 2014 – Singapore Grand Prix Highlights