in

De Covini 6SW is een zeswielige supercar

Italië heeft heel wat supercarfabrikanten die wereldwijd naam hebben gemaakt; Ferrari, Lamborghini, Pagani, om zomaar wat merken te noemen. Het land huist echter ook een hoop kleine supercarfabrikanten als Mazzanti, Ares Design en Covini.

Laatstgenoemde staat centraal in deze video, met hun 6SW. In 1974 had Ferruccio Covini voor het eerst het idee om een zeswielige supercar te produceren, nog voordat Tyrell met hun zeswielige P34 ging racen. Banden met een laag profiel waren destijds niet voorhanden en dus werd het project in de ijskast gestopt.

Hoge kosten en andere hindernissen vertraagden het project tot de jaren ’90, toen nieuwe technologieën investeerders aanmoedigden om geld in het project te stoppen. In 2004 werd het eerste prototype gepresenteerd en eind 2010 verscheen de productieversie.

De Covibi 6SW heeft vier meesturende voorwielen, Brembo remmen, een in het midden geplaatste 4,2-liter V8-motor van Audi die is opgevoerd naar 500 pk en een top van 300 km/h. Door gebruik te maken van koolstofvezel bleef het gewicht van de 6SW steken op 1.200 kg.

De auto heeft een startprijs van €600.000, maar dat kan nog veel verder oplopen als de supercar verder wordt gepersonaliseerd. Een hoop geld voor een belachelijk design en interieur uit de jaren ’80 dat aan elkaar gelijmd is. Met recht een Ridiculous Ride.

Video: Covini 6SW

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

50 jaar Nissan GT-R

Nissan viert het 50-jarig bestaan van de GT-R & Z

Vader en zoon crashen Corvettes

Vader en zoon crashen Corvettes tijdens race in tunnel