in

De goedkoopste Rolls Royce Phantom in de U.S.

Tyler Hoover is dol op sportauto’s, supercars en luxueuze modellen. Dat zijn we allemaal zul je wellicht denken, maar Tyler koopt ze ook daadwerkelijk en het liefst zo goedkoop mogelijk. Zo kocht hij eerder al de goedkoopste 911de goedkoopste Cayenne Turbo S en nu heeft hij de goedkoopste Rolls Royce Phantom in de U.S. aangeschaft.

Deze Phantom uit 2005 heeft 77.000 kilometer op de teller en kostte nieuw tussen de 350.000 en 400.000 dollar. Na 13 jaar is de prijs van de Phantom met ruim 80% gedaald, Tyler heeft hem namelijk gekocht voor $80.000, omgerekend zo’n 68.000 euro. Voor dat geld krijg je natuurlijk geen perfect functionerende Rolls Royce, maar het kan nooit zo erg zijn als de Bentley Continental GT die hij ooit kocht. Dat was een regelrechte ramp en een bodemloze put.

Zoals je in onderstaande video kunt zien heeft de Phantom wat elektronische problemen, met name met het iDrive-systeem en de ramen. Ook de luchtvering werkt niet helemaal perfect, maar verder is Tyler redelijk zeker over zijn aanschaf.

Video: De goedkoopste Rolls Royce Phantom in de U.S.

author avatar
John Redacteur
Heeft een voorliefde voor klassieke sportauto's en GT's. Volgt Formule 1 op de voet en stemt regelmatig af op andere autosport-kanalen.

Reageer op deze video

Mazda RX-7 DX op de Rollenbank

Op de Rollenbank – Mazda RX-7 DX

Inkas G63

Inkas presenteert verlengde en kogelwerende G63 AMG