in

De meest spectaculaire race in de historie van de F1

De grand Prix van Brazilië 2003

Komende weekend staat de Grand Prix van Brazilië op de agenda. Met de Grand Prix van vorig jaar nog in gedachten zullen de Verstappen fans hopen op een flinke regenbui. De Formule 1-liefhebber die al wat langer meedraait zal zich de Grand Prix van Brazilië 2003 nog goed voor de geest kunnen halen. Met recht is het één van de meest spectaculaire races in de historie van de F1.

Regen zorgde voor een bizar verloop van de wedstrijd, waarbij talloze coureurs crashten en de winnaar pas dagen na de GP bekend werd gemaakt. Coureurs als Verstappen (Jos), Button, Schumacher, Webber en Alonso vonden allemaal hun Waterloo en liefst zes coureurs crashten in bocht 3. De race werd afgevlagd na een gigantische crash van Webber, waarna Alonso bij het opkomen van het rechte stuk zwaar crashte doordat hij over een afgebroken wiel heen reed.  Op de dag zelf werd Kimi Räikkönen als winnaar uitgeroepen, maar na het bestuderen van de regels werd Giancarlo Fisichella na een aantal dagen de uiteindelijke winnaar.

Video: De meest spectaculaire race in de historie van de F1

author avatar
Mr. Autostrada Eindredacteur
Heeft benzine door de aderen stromen en volgt vrijwel alles wat gemotoriseerd is. Voorliefde voor atmosferische motoren met een handbak. Droomauto; Singer 911, of Ferrari F40, of Pagani Zonda, of....

Reageer op deze video

Deze man bouwde zijn eigen Formule-auto voor op straat

2018 BMW M3 CS met 460 pk